terug

Radio 1 zendt programma OVT uit vanaf het Van Nelle terrein!

Op 11 oktober zendt OVT, het geschiedenisprogramma van de VPRO op Radio 1, uit vanaf het terrein van het voornaamste industrieel monument van Nederland, de Van Nelle fabriek, in juni 2014 verklaard tot UNESCO Werelderfgoed. 

Bijna een eeuw geleden werd aan de Delfshavense Schie in Rotterdam de droom van het Nieuwe Bouwen en werken gerealiseerd. 

Dus op een uitzonderlijke plek die de belichaming is van het thema van de Maand van de Geschiedenis: tussen Droom en Daad, twee uur OVT over de geschiedenis van Van Nelle en de stad van 'geen woorden, maar daden’. Nergens is de droom over de nieuwe stad, na het dramatische bombardement van 1940, zo noodgedwongen verwezenlijkt als in Rotterdam. 

Een programma op de zondagochtend met historici, architecten, kunstenaars, dichters, stedenbouwkundigen, Rotterdamse muzikanten en de Rotterdamse burgemeester, die deze week nog te gast was bij de Verenigde Naties om steden te verenigen tegen radicalisering en die ook het essay schreef voor de Maand van de Geschiedenis.